Ervaringen en inspiratie

Een paar ervaringsverhalen

“In Zwolle-Zuid wonen veel mensen met GGZ-problematiek”, vertelt huisarts Robin Oosterhout van huisartsenpraktijk Zuyderhart. "Helaas liet de afstemming met GGZ-aanbieders te wensen over." Dat moet beter, vond de huisartsenpraktijk. Via Samenwerken in de wijk zochten ze met succes de samenwerking.
Huisartsengroep De Schans en Huisartsenpraktijk Dronten-Zuid werken nauw samen met De Meerpaal Welzijn "Elke wijk is anders en er is verschil in aantallen patiënten per praktijk. Per wijk zoeken we naar de juiste samenwerkingsvormen. Het belangrijkste is dat we elkaar kennen en weten te vinden, in het belang van de juiste hulp voor een inwoner met een zorgvraag.” Lees hier het hele verhaal.
Huisarts Roelf Sikkema uit Zwolle is al een tijdje bezig met Samenwerken in de wijk: “Het is heel efficiënt en tijdbesparend, echt een aanrader!" Lees hier zijn verhaal.
Huisarts Louwrens Wapstra uit Lemelerveld: "In Lemelerveld is veel verbondenheid onder mensen die bij een netwerk horen, zoals een club of een kerk. Maar als iemand daar niet bij hoort, dan kan hij of zij zomaar eenzaam zijn." Lees hier hoe hij dit via Samenwerken in de wijk aanpakt

Vanuit Hardenberg zijn onderstaande volgende infographics en samenwerkingsafspraken ontwikkeld, ze kunnen dienen ter inspiratie: