Verrekening en jaaroverzicht ketenzorg

Tags: Flevoland, Zwolle, Hardenberg
09-02-2023

Medio januari 2023 zijn de ketenvergoedingen over het vierde kwartaal van 2022 uitbetaald. Reeds uitbetaalde vergoedingen over ketenpatiënten die per 1 januari 2023 langer dan een jaar in zorg waren bij de huidige hoofdbehandelaar, maar bij wie in 2022 geen contact is geregistreerd in het KIS zijn met deze betaling verrekend.

Binnenkort ontvangt u als huisarts een Jaaroverzicht Ketenzorg. Met ingang van dit jaar is deze iets beknopter dan voorgaande jaren. In dit bericht leest u hierover meer informatie.

Wat verandert er in het jaaroverzicht ketenzorg 2022
In het jaaroverzicht ketenzorg vindt u net als voorgaande jaren de volgende informatie:

  • Aantal patiënten (gedeclareerd, afgewezen, toegekend) per kwartaal
  • Kwartaalvergoedingen
  • Berekening van het bedrag dat uitbetaald wordt over 4e kwartaal

In het ketenoverzicht 2022 vindt u niet meer terug:

  • Uitsplitsing op patiëntniveau van afwijzingen en niet-geleverde zorg

Waarom deze verandering?
Voor de afdeling financiën is op patiëntniveau uitsplitsen van de gegevens een arbeidsintensief proces. Dit overzicht dient namelijk handmatig op- en samengesteld te worden. Daarnaast bevatten de overzichten privacygevoelige informatie. Met deze optimalisatie willen we de vrijgekomen tijd besteden aan dossiers, zoals bijvoorbeeld de praktijkopvolging en arbeidsmarktproblematiek.

Toch een uitsplitsing op patiëntniveau ontvangen?
Wilt u toch een uitsplitsing op patiëntniveau van afwijzingen en niet-geleverde zorg ontvangen? Op verzoek maken we deze voor u. Neem daarvoor contact op met de afdeling financiën van Medrie, e-mail: financien@medrie.nl of telefoon 038-4556200, optie 1.

Vragen?
Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen, neemt u dan contact op met de afdeling financiën van Medrie, via e-mail: financien@medrie.nl en telefonisch 038-4556200, optie 1.