KIS: Bergman Clinics schoont werklijst op

Tags: Flevoland
15-03-2022

Bergman Clinics verwacht een patiënt binnen 6 maanden na datum aanvraag op het spreekuur, dit om te voorkomen dat hun werklijst te lang en onoverzichtelijk wordt met nog openstaande aanvragen.  Houd hier rekening mee bij het aanvragen van een fundusfotoscreening. De datum die u invult bij  ‘uitvoeren op datum’  geldt als datum aanvraag en op die datum verschijnt de aanvraag/verwijzing op de werklijst van Bergman Clinics.

Wanneer u tijdens een consult opmerkt dat een patiënt nog geen afspraak heeft gemaakt: alleen indien een aanvraag > 6 maanden geleden dient u dit nogmaals te doen nog.

U kunt als volgt checken of er nog een aanvraag open staat en van welke datum deze is:

Wanneer een patiënt in de 2e lijn door de oogarts is gezien en in de terugrapportage ontbreekt de uitslag t.a.v. DRP: vraag dan niet via een onderzoek fundusfotoscreening om een 2e lijns uitslag; dit vervult de lijst, De werkafspraak is dit via de berichtenfunctie te vragen. Bergman Cinics/Antonius  antwoordt dan op het bericht en vervolgens kan deze uitslag via een oogartscontrole worden ingevuld. Er heeft immers geen fundus foto plaatsgevonden, maar het betreft dan een oogartscontrole.

Het gehele proces is schematisch weergegeven als volgt: proces-controle-retinopathie-versie-juni-2020.pdf (medrie.nl)