Beginnen als huisarts, veelgestelde vragen

Overweeg je huisarts te worden in onze regio? Hieronder vind je veelgestelde vragen.

Staat je vraag er nog niet bij? Stuur een mail naar communicatie@medrie.nl

Kan ik als beginnend huisarts ondersteuning krijgen?

Ja dat kan! De LHV kring Zwolle/Flevo/Vechtdal heeft een mentor-mentee programma. In dit programma loopt een (ervaren) huisarts, de mentor, vrijwillig een tijd op met een jongere huisarts, de mentee. Op deze manier kunnen op een laagdrempelige en in een gemoedelijke sfeer zowel persoonlijke als professionele vaardigheden met elkaar worden gedeeld.

Lees meer op de website van de LHV: https://zwolleflevovechtdal.lhv.nl/dossiers/mentor-menteeprogramma

Ik ben waarnemer. Hoe kom ik aan diensten?
Waar vind ik vacatures en praktijken ter overname?

 

Waar kan ik collega’s ontmoeten en netwerken?
  • Je komt elkaar, als waarnemer en hidha, vooral tegen bij de wagro cafés en bij andere nascholingen. Tijdens de wagro cafés worden vaak ook de laatste ontwikkelingen in de huisartsenzorg gegeven en daarnaast is er altijd gelegenheid om met elkaar bij te praten.
  • Om goed op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en om actuele discussies te volgen of te starten, kun je lid worden van de HAweb groep ‘Waarnemers Zwolle-Flevo-Vechtdal’.
  • De LHV-Huisartsenkring Zwolle/Flevo/Vechtdal organiseert jaarlijks een zomerbarbecue die meestal wordt gecombineerd met een interessante themabijeenkomst.
  • Ook als waarnemer of hidha ben je van harte welkom bij de Algemene Leden Vergaderingen (ALV) van LHV-Huisartsenkring Zwolle/Flevo/Vechtdal. Er vindt twee keer per jaar in iedere deelregio (Zwolle, Flevoland, Vechtdal) een ALV plaats.
Waar vind ik nascholingen voor huisartsen?
Welke eerstelijns organisaties zijn werkzaam in de regio?

De volgende organisaties zijn werkzaam in de eerste lijn in onze regio's, klik op het logo voor meer informatie.

Medrie is een serviceorganisatie voor huisartsen in de regio’s Zwolle, Flevoland en Vechtdal. Medrie faciliteert, ondersteunt, organiseert en vernieuwt de huisartsenzorg vanuit het collectief. We ondersteunen in de ketenzorg en faciliteren de huisartsenpost. HRZ, HCF en Charis zijn aandeelhouder van Medrie.

De HRZ ondersteunt de huisartsen in regio Zwolle. Doel is dat huisartsen als groep goed zichtbaar zijn en met een duidelijke positie in deze regio (h)erkend worden.

In Flevoland willen wij als HCF voor de huisartsen in deze regio de discussie leiden rondom de veranderende rol van het huisartsenvak.

Charis staat voor Coöperatieve Huisartsenvereniging voor Regio, Initiatief en Samenwerking U.A. en bestaat uit huisartsen uit de gemeenten Hardenberg en Ommen. Op basis van gezamenlijke visie innoveren en borgen wij kwalitatief hoogstaande huisartsenzorg in onze regio.

De LHV behartigt de belangen van alle huisartsen in Nederland, zodat zij bevlogen hun werk kunnen doen en tijd hebben voor de patiënt.

De LHV-Huisartsenkring Zwolle/Flevo/Vechtdal behartigt de belangen van de huisartsen in de regio Zwolle/Flevo/Vechtdal en is onderdeel van de LHV.

De wagro Zwolle/Flevo/Vechtdal is onderdeel van de LHV-Huisartsenkring Zwolle/Flevo/Vechtdal en wij behartigen de belangen van waarnemend huisartsen en hidha’s in de regio. Wij bieden laagdrempelig de gelegenheid om ervaringen en werkzaamheden uit te wisselen in een ontspannen sfeer. 

Proscoop is de regionale adviesorganisatie in Noordoost-Nederland voor goede zorg en gezondheid dichtbij. Dat doen we door samenwerking tussen partijen en domeinen te organiseren met de burgers als uitgangspunt.