Tijdelijke sluiting praktijk huisarts Nielen Emmeloord

Tags: Flevoland
01-04-2022

GEZAMENLIJK PERSBERICHT
Namens Huisartsen Coöperatie Flevoland, Medrie, Huisartsengroep Emmeloord, Zilveren Kruis
1 april 2022

Per 1 april 2022 sluit de praktijk van huisarts Nielen in Emmeloord tijdelijk de deuren. Huisarts Nielen kan helaas vanwege gezondheidsredenen zijn praktijk niet voortzetten. Omdat er landelijk, en dus ook in Emmeloord, een tekort is aan huisartsen, kon er ondanks buitengewoon grote inspanning, geen opvolger worden gevonden vóór 1 april.

Ruim een half jaar is door de Huisartsen Coöperatie Flevoland (HCF), Medrie, huisartsen Emmeloord en Zilveren Kruis hard gezocht naar een oplossing. Helaas hebben we op dinsdag 29 maart jl. vernomen dat een geïnteresseerde kandidaat niet per 1 april kan starten.

De huidige situatie
De patiënten van de praktijk van huisarts Nielen zijn noodgedwongen vanaf 1 april alfabetisch verdeeld over de andere huisartspraktijken in Emmeloord. De patiënten hebben hierover een brief ontvangen.
Patiënten kunnen met deze praktijk contact opnemen:
- bij klachten waarvan de patiënt denkt dat het een direct risico voor zichzelf betekent;
- bij het ervaren van ernstig lichamelijk ongemak.
De huisartspraktijk bepaalt dan welke vervolgzorg nodig is.
Bij lichte psychische klachten is het advies om contact op te nemen met maatschappelijk werk en welzijn.

De betrokken partijen begrijpen dat dit voor de patiënten van huisarts Nielen een onzekere situatie is. Zij doen er alles aan om de huisartszorg in de komende periode weer vorm te geven. Zodra er ontwikkelingen zijn, dan laten wij dit via de website en social media weten.

De betrokken organisaties
Huisartsen Coöperatie Flevoland (HCF):
De HCF is de belangenbehartiger van de huisartsen in Flevoland. Zij ondersteunt de regionale huisartsen op het gebied van huisartsenposten en het faciliteren van chronische zorg en volgt ontwikkelingen in het land.
Medrie:
Medrie organiseert de huisartsenspoedzorg ’s avonds, ’s nachts en in het weekend en organiseert voor de aangesloten huisartsen de chronische zorg voor bijvoorbeeld patiënten met diabetes of COPD. Dit doen we door ondersteuning op de achtergrond.
Huisartsengroep Emmeloord:
Huisartsen binnen de Huisartsengroep Emmeloord maken onderling afspraken over waarneming bij vakantie en ziekte. De praktijkmanager van huisarts Nielen blijft betrokken in het proces.
Zilveren Kruis:
Zilveren Kruis is de zorgverzekeraar met de meeste verzekerden in Emmeloord. De zorgverzekeraar is verantwoordelijk voor de inkoop van de huisartsenzorg in de regio Noordoostpolder. Daarom is zij - samen met de andere partijen - actief betrokken bij het vinden van een oplossing voor de patiënten van deze huisartspraktijk.