Procedure aanmelden casemanager dementie

Tags: Flevoland
25-02-2022

Hoe vraag je een casemanager dementie aan?

Binnen het Netwerk Dementie Noord- en Oost-Flevoland wordt regelmatig de vraag gesteld hoe men zich kan aanmelden voor de begeleiding van een casemanager dementie. Er zijn verschillende manieren waarop een aanvraag kan worden gedaan. Zo kan dit bijvoorbeeld rechtstreeks via het wijkteam van de thuiszorgorganisatie.

Procedure aanmelden

Als er sprake is van (een vermoeden van) een vorm van dementie kan er door de persoon zelf, de partner of andere naasten om een casemanager worden gevraagd. Via de volgende wegen kan een casemanager dementie worden aangevraagd:

  • Huisarts
  • Thuiszorgorganisatie
  • Sociaal wijkteam van de gemeente
  • Poli geriatrie of neurologie
  • Netwerkregisseur van Netwerk Dementie Flevoland

Het belangrijkste is vooral dat men een manier kiest die op dat moment het makkelijkste is. Ons doel is om de bereikbaarheid van de casemanagers zo eenvoudig mogelijk te houden.

Als er al een duidelijke voorkeur is voor een zorgorganisatie, bijvoorbeeld omdat de persoon met dementie al wijkverpleging ontvangt, dan kan daar rechtstreeks worden aangemeld:

Aanmeldformulier
Als er geen voorkeur is voor een zorgorganisatie dan kan (bijvoorbeeld door huisartsen) een aanmeldformulier worden gebruikt. Ingevulde aanmeldformulieren kunnen naar de netwerkregisseur worden gestuurd: Wendela Erbrink (netwerkdementie@woonzorgflevoland.nl)

Raadpleeg voor meer informatie de website: Casemanagement - Netwerk Dementie Flevoland