E-learning beroerte: “aanrader voor jou als doktersassistent of triagist”

Tags: Zwolle, Hardenberg, Flevoland
05-03-2022

“Als een patiënt belt, ben jij als doktersassistent of triagist de eerste in de keten. Als het gaat om een patiënt met een beroerte is het belangrijk dat je de kennis hebt om de juiste vragen te stellen en acties te ondernemen. Een beroerte kan immers ingrijpende gevolgen hebben”, vertelt Anka Dronkers. Ze is triagist bij Medrie en was jarenlang doktersassistent. Ze heeft de e-learning beroerte gevolgd.

“Deze scholing geeft je goede handvatten. Met behulp van theorie, casuïstiek, video’s en meerkeuzevragen leer je over de oorzaken, gevolgen en behandeling van een herseninfarct, hersenbloeding en TIA. De e-learning frist echt je kennis op, je krijgt veel achtergrondinformatie, waardoor je je goed bewust wordt van de verschillende verschijnselen en gevolgen van een beroerte. De e-learning is heel afwisselend. Het is een mooie mix van theorie, filmpjes en casuïstiek. Ook de tijd die je erover doet is heel prettig, ongeveer anderhalf uur. En het is extra leuk om te weten dat Medrie deze e-learning zelf gemaakt heeft in samenwerking met twee huisartsen.”

“Zelf vond ik het ook fijn dat deze e-learning een eindtoets heeft. Dat maakt dat ik extra goed focus kan houden. Vaak denk je dat je het wel weet, maar tijdens zo’n e-learning kom je erachter dat dat niet zo is”, aldus de ervaren zorgprofessional. “Een echte aanrader dus!”

Wil jij deze e-learning ook doen? Kijk dan hier voor meer info en aanmelden