De Vitaal Vechtdal Challenge

Tags: Hardenberg
02-03-2022

De Vitaal Vechtdal Challenge: een gratis wandelevenement speciaal voor mensen met een chronische aandoening.

In het voorjaar van 2022 start de 4e editie van de Vitaal Vechtdal Challenge. Dit is een gratis wandelevenement, speciaal voor mensen met een chronische aandoening.

Gedurende 20 weken wandelen de deelnemers onder begeleiding van een ervaren wandelcoach en zorgprofessional in de omgeving. Bij de start van de challenge ligt het wandeltempo laag en wordt er een korte afstand gelopen. Het doel is om na de challenge een afstand te kunnen wandelen van 3, 5 of 10 kilometer. Tijdens het wandelen is er, naast bewegen, ook aandacht voor andere leefstijl-onderwerpen zoals het belang van gezonde voeding. De challenge wordt medio september afgesloten met een gezamenlijke wandeling.

 

Startdata in 2022

Hardenberg en Ommen: donderdag 21 april 2022

Avereest en Dalfsen: dinsdag 26 april 2021

Ons streven is om de mensen na de challenge door te laten stromen naar het reguliere sport- en beweegaanbod in de omgeving. Wij bieden hierin vanuit Vitaal Vechtdal ondersteuning en ook de wandelcoaches denken met de deelnemers mee.  

 

Werving deelnemers

Huisartsen en praktijkondersteuners kunnen (chronische) patiënten die een betere leefstijl kunnen gebruiken en die open staan voor (meer) bewegen attenderen op de Vitaal Vechtdal Challenge. Dit kan door een flyer mee te geven. Hierop staat alle informatie en ook de link om aan te melden.

De flyers zijn in de afgelopen weken bij alle huisartsenpraktijken in het Vechtdal gebracht. Meerdere flyers zijn op te vragen via: info@vitaalvechtdal.nl

 

Overig sport- en beweegaanbod in de omgeving

Sluit de Vitaal Vechtdal Challenge niet aan en is de patiënt op zoek naar een ander beweegaanbod? Dan kan de patiënt geattendeerd worden op onderstaande websites. Hier is het beweegaanbod per gemeente te vinden.  

Gemeente Hardenberg: www.gewoonactief.nl  

Gemeente Ommen: www.vitaalommen.nl

Gemeente Dalfsen: www.dalfsenbeweegt.nl  

 

Vragen?

Voor eventuele vragen kan contact opgenomen worden met Team Vitaal Vechtdal: Ellen van der Vegte, telefoon 06 291 279 56 of Harriët Ballast, telefoon 06 192 262 01.