DM/COPD/VRM: verrekening voor patiënten die niet zijn gezien in 2023

Tags: Flevoland, Zwolle, Hardenberg
17-10-2023

Voor ketenzorg geldt dat alleen voor patiënten mag worden gedeclareerd als er daadwerkelijk minimaal 1 keer per kalenderjaar (fysiek of online) zorg is geleverd. Dit laatste wordt vastgesteld op basis van een geregistreerd zorgcontact door de huisartsenpraktijk in het KIS in 2023. Voor patiënten die in 2023 niet zijn gezien en waarover wel één of meerdere kwartalen is uitbetaald, wordt dit verrekend met de betaling in januari 2024 (dit is de vergoeding over het 4e kwartaal van 2023).

Voor welke patienten is dit jaar nog geen consult geregistreerd?
Via de preset DM/COPD/VRM: Laatste contact niet dit kalenderjaar kunt u checken welke patienten u dit jaar nog niet heeft gezien. U vindt deze presets onder de focuspresets op het betreffende dashboard van Analytics. Wanneer u hierop klikt verschijnen de patiënten waarvoor dit kalenderjaar nog geen consult is geregistreerd. Per patiënt kunt u vervolgens nagaan of er een afspraak staat gepland. Meer hierover leest u in de ‘Toelichting de beste zorg voor alle patiënten’ 

Let op: Analytics ververst steeds per de eerst van de maand. Patiënten die je gedurende de maand ziet ‘verdwijnen’ pas weer uit de lijst ‘laatste contact niet dit kalenderjaar’ per de eerste van de volgende maand.