Diabetes: Pilot Clear

Tags: Flevoland
08-06-2023

In samenwerking met 7 huisartsenpraktijken en 4 diëtistenpraktijken wordt bij maximaal 40 patiënten ervaring opgedaan met gebruik van de glucosesensor. Eind mei waren er 33 patiënten geïncludeerd en al 27 patiënten gestart met het bijhouden van voeding etc. via de clear-app en gebruik van de sensor voor twee weken. Van deze 27 patiënten hebben 22 patiënten de eerste periode van twee weken ook al afgerond. De tussentijdse resultaten (13 patiënten) zijn veelbelovend. Praktijkondersteuners geven terug dat hun patiënten (én zijzelf!) door Clear.bio veel inzicht krijgen in wat er gebeurt met hun bloedsuiker bij eten, bewegen, slapen en dergelijke. Na 2 weken gebruik van Clear.bio ziet Clear in de data dat 75% hun bloedsuikerwaardes stabieler houdt én 85% meer begrip heeft over hun persoonlijke reactie op voeding.

 

Patiënt Miriam (52): “Door Clear.bio zie je zelf welke voeding wel en niet goed voor je is. Dat motiveert mij enorm om mijn eetgedrag aan te passen.” 

Een POH geeft aan: “Als mensen meer inzicht hebben op wat invloed heeft is mijn informatieve rol een stuk makkelijker. Daarnaast kun je mensen ook sneller loslaten want je hebt het gevoel dat je patiënt meer zelfredzaam is”.

En een diëtist: “Tot nu toe fijn om te kunnen meekijken in de portal, geeft ook meer motovatie voor de patiënt”.