COPD: website Inhalatorgebruik gebruiksvriendelijker geworden

Tags: Flevoland
08-06-2023

Op de website inhalatorgebruik.nl zijn voor zowel patiënten als zorgverleners alle uniforme LAN-protocollen, gebruiksaanwijzingen en video’s te vinden.

Om de website gebruiksvriendelijk te houden zijn er enkele aanpassingen gemaakt. De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • Mail deze pagina: op elke productpagina is een button opgenomen waarmee je met één druk op de knop een mail kan opstellen naar de patiënt om de desbetreffende pagina door te mailen
  • Verbeterde zoekfunctie: de zoekfunctie is aangepast. Er kan nu naast de naam van de inhalator ook gezocht worden op bijvoorbeeld stofnaam en fabrikant
  • Laatste aanpassingen: op de webpagina ‘laatste aanpassingen’ is een overzicht gegeven van de laatste aanpassingen in protocollen, gebruiksaanwijzing of video. Er kan gezocht worden op datum en per product (maximaal 1 jaar terug in de tijd).
  • Uniformiteit foto’s: de getoonde foto’s van producten is uniformer geworden. In het verleden was bij de ene inhalator een opschrift en logo’s van fabrikanten te lezen, bij een andere inhalator niet. Gekozen is voor het verwijderen van deze opschriften, mits de verschillen tussen inhalatoren (bijvoorbeeld kleur van een inhalator) duidelijk blijven.

Meer en meer is deze website vast onderdeel geworden van de medicamenteuze behandeling van mensen met longziekten. Het aantal bezoekers neemt ieder jaar verder toe. In 2020 steeg het aantal bezoekers ten opzichte van het jaar ervoor met 48%. In 2021 bedroeg de stijging 8%. In het jaar 2022 met 7,5%, wat neer komt op een kleine 270.000 gebruikers. In totaal hebben deze bezoekers gezamenlijk ruim 1,8 miljoen pagina’s bezocht.