Met spoed een huisarts nodig?

Corona in Nederland

De huisartsenposten van Medrie krijgen veel vragen over het coronavirus. Hierdoor kan de telefonische wachttijd oplopen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wanneer belt u niet met de huisartsenpost ivm corona?
Heeft u een vermoeden van corona en heeft u verkoudheidsklachten maar bent u er niet erg ziek van? Er is geen sprake van spoed. Blijf thuis en ziek uit. U hoeft de huisartsenpost niet te bellen. Zo helpt u zorg beschikbaar te houden voor mensen die dat hard nodig hebben.

Wanneer belt u wel met de huisartsenpost ivm corona?
Als u moeilijk ademt met of zonder koorts (meer dan 38 graden). Ga in elk geval NIET naar de huisartsenpost toe, maar bel voor overleg.
Heeft u algemene vragen over het coronavirus, kijk dan op de website van het RIVM. Of bel het landelijk informatienummer: 0800-1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur).

Huisartsenpost: alleen voor spoedeisende hulp

Heeft u in de avond-, nacht- en weekenduren of op officiële feestdagen met spoed een huisarts nodig? Bel dan de huisartsenpost van Medrie. Spoedeisend wil zeggen dat de medische hulp niet kan wachten tot u de volgende werkdag op het spreekuur van uw eigen huisarts terecht kunt. Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, werken we alleen volgens afspraak.

Met spoed een huisarts nodig? Bel 0900 333 6 333.
Direct levensgevaar? Bel 112.

Met spoed een tandarts nodig? Bel uw eigen tandarts. U hoort dan waar u voor spoed terecht kunt.