Oogfoto maken

De locaties voor de oogfoto’s zijn coronaproof ingericht. We volgen de richtlijnen van het RIVM. We verzoeken u de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen. Voor het maken van een oogfoto maakt u gebruik van onderstaande digitale kalender. Gebruik hiervoor niet de browser Internet Explorer maar bij voorkeur Google Chrome. In verband met de wachtlijst in Zwolle raden we u aan ook de kalender van de andere locaties te raadplegen. 

 • Klik op één van de links voor het maken van een afspraak op de locatie van uw voorkeur.
 • U ontvangt meteen een bevestiging op uw mailadres.
 • Lukt het niet om een afspraak te maken? Dan kunt u de hulp vragen van familie of van de huisartsenpraktijk. 
 • Bent u verhinderd? Geef dit door aan uw huisartsenpraktijk of stuur een mail naar infozgz@medrie.nl 
Locatie Elburg, Vackenordestraat 3a
Locatie Heerde, Brinklaan 11
Locatie Heino, Munnikenhof 10a
Locatie Kampen, Oostzeestraat 46
Locaties Zwolle, Dr. Spanjaardweg 29


Belangrijke informatie voor uw afspraak voor het maken van een oogfoto:

 • Kom niet naar de afspraak als u gezondheidsklachten heeft.
 • Voorafgaand aan de afspraak vragen wij u opnieuw of u gezondheidsklachten heeft. Als dit het geval is, kan uw afspraak niet doorgaan.
 • Als uw ogen gedruppeld worden, mag u niet zelfstandig deelnemen aan het verkeer.
 • Kom zonder begeleiding naar binnen, uw chauffeur kan buiten op u wachten. Heeft u begeleiding nodig, dan gaat uw begeleider niet mee de spreekkamer in.
 • U kunt maximaal 5 minuten voor de afspraak plaatsnemen in de wachtkamer. Tot die tijd wacht u buiten.
 • Houd overal 1,5 meter afstand. Volg de aanwijzingen van de medewerkers op.
 • Ga direct na uw bezoek weer naar buiten.
 • Onze medewerkers hebben standaard geen beschermende kleding of mond-neusmaskers. Er is een scherm geplaatst om veilig oogfoto’s te kunnen maken. 

Uw afspraak 
Neemt u een geldig legitimatiebewijs mee naar de afspraak? En eventueel ook een zonnebril. Als uw ogen worden gedruppeld, mag u niet zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Goed om hier rekening mee te houden.

Afspraak annuleren
Bent u verhinderd? Geef dit door aan uw huisartsenpraktijk of stuur een mail naar infozgz@medrie.nl. Via de digitale kalender kunt u een nieuwe afspraak maken. Of vraag uw huisartsenpraktijk om hulp hierbij. Bij het maken van de afspraak kunt u uw e-mailadres en telefoonnummer registreren. Wij adviseren u zowel uw e-mailadres als een mobiel nummer in te vullen, zodat we u kunnen bereiken als bijvoorbeeld een spreekuur uitvalt. 

Uw contactgegevens
Wij ondersteunen huisartsenpraktijken bij de digitale kalender. Als bijvoorbeeld een spreekuur uitvalt, nemen wij contact met u op via e-mail, telefoon of sms. Bij het maken van de digitale afspraak heeft u die contactgegevens ingevuld. Heeft u er bezwaar tegen dat wij contact met u opnemen, wilt u ons dat dan laten weten? Dat kan via een e-mail naar: infozgz@medrie.nl

De uitslag
Uw oogfoto wordt beoordeeld door een oogarts. Ongeveer zes weken na uw afspraak heeft de huisarts de uitslag ontvangen. Communicatie over de uitslag gaat via uw eigen huisarts.

Financieel
Deze kosten vallen binnen het tarief van de ketenzorg en zijn niet van invloed op het eigen risico bij uw zorgverzekeraar.