Oogfoto maken

De locaties voor de oogfoto’s zijn coronaproof ingericht. We volgen de richtlijnen van het RIVM. We verzoeken u de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen. 

Locatie Zwolle, informatie over afspraak maken/verplaatsen
Locatie Genemuiden, informatie over afspraak maken/verplaatsen


Een afspraak op een andere locatie gaat via één van onderstaande linkjes. Dan komt u in een digitale kalender. Lukt het niet om een afspraak te maken? Vraag dan hulp van familie of van de huisartsenpraktijk.

Locatie Elburg, Vackenordestraat 3a
Locatie Heerde, Brinklaan 11
Locatie Heino, Munnikenhof 10a
Locatie Kampen, Oostzeestraat 46

Belangrijke informatie voor uw afspraak voor het maken van een oogfoto:

  • Kom niet naar de afspraak als u gezondheidsklachten heeft.
  • Voorafgaand aan de afspraak vragen wij u opnieuw of u gezondheidsklachten heeft. Als dit het geval is, kan uw afspraak niet doorgaan.
  • Kom zonder begeleiding naar binnen, uw chauffeur kan buiten op u wachten. Heeft u begeleiding nodig, dan gaat uw begeleider niet mee de spreekkamer in.
  • U kunt maximaal 5 minuten voor de afspraak plaatsnemen in de wachtkamer. Tot die tijd wacht u buiten.
  • Houd overal 1,5 meter afstand. Volg de aanwijzingen van de medewerkers op.
  • Ga direct na uw bezoek weer naar buiten.
  • Onze medewerkers hebben standaard geen beschermende kleding of mond-neusmaskers. Er is een scherm geplaatst om veilig oogfoto’s te kunnen maken. 

Uw afspraak 
Neem een geldig legitimatiebewijs mee naar de afspraak. En eventueel ook een zonnebril. Als uw ogen worden gedruppeld, mag u niet zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Goed om hier rekening mee te houden.

Afspraak in Elburg, Heerde, Heino of Kampen annuleren
Wilt u uw afspraak annuleren, geef dit dan door aan uw huisartsenpraktijk óf stuur een mail naar infozgz@medrie.nl en vermeld daarbij de locatie, de datum en het tijdstip waar u de afspraak heeft staan.
Via de digitale kalender kunt u een nieuwe afspraak maken. Of vraag uw huisartsenpraktijk om hulp hierbij. Bij het maken van de afspraak kunt u uw e-mailadres en telefoonnummer registreren. Wij adviseren u zowel uw e-mailadres als een mobiel nummer in te vullen, zodat we u kunnen bereiken als bijvoorbeeld een spreekuur uitvalt. 

Uw contactgegevens
Medrie ondersteunt huisartsenpraktijken in Elburg, Heerde, Heino en Kampen bij de digitale afsprakenkalender. Als bijvoorbeeld een spreekuur uitvalt, nemen wij contact met u op via e-mail, telefoon of sms. Bij het maken van de digitale afspraak heeft u die contactgegevens ingevuld. Heeft u er bezwaar tegen dat wij contact met u opnemen, wilt u ons dat dan laten weten? Dat kan via een e-mail naar: infozgz@medrie.nl

De uitslag
Uw oogfoto wordt beoordeeld door een oogarts. Ongeveer zes weken na uw afspraak heeft de huisarts de uitslag ontvangen. Communicatie over de uitslag gaat via uw eigen huisarts.

Financieel
Deze kosten vallen binnen het tarief van de ketenzorg en zijn niet van invloed op het eigen risico bij uw zorgverzekeraar.