Voorkómen van dementie: we zijn zelf het medicijn

Tags: Flevoland
19-09-2022

Op dit moment loopt de campagne met de boodschap We zijn zelf het medicijn. Om dit breder onder de aandacht van de inwoners van Flevoland te verspreiden wordt gevraagd of u posters wil ophangen in de praktijk, bijvoorbeeld in de wachtruimte.   

Posters bestellen of downloaden

Er zijn 2 opties:
-  Er wordt een gedrukte poster (A3 formaat) bij u gebracht (eind september, begin oktober). Hiervoor kunt u zich aanmelden t/m vrijdag 14 oktober door te mailen naar Lisa Koedijk, l.koedijk@ggdflevoland.nl.

- De poster kan hier worden gedownload en daarna zelf worden geprint.

Meer informatie

Dementie is een hersenaandoening waar geen medicijn voor is. Het aantal gevallen van dementie neemt de komende jaren schrikbarend toe. Alzheimer Nederland voorspelt dat het aantal mensen met dementie in Flevoland verdriedubbelt: van 4.100 nu naar 14.000 in 2050.

Wist u dat mensen met een gezonde leefstijl gemiddeld circa 30% minder kans hebben om dementie te krijgen? Dit is nog bij weinig mensen bekend. Ook voor mensen die nog maar een jaar of 40 zijn is het verstandig om met een gezonde leefstijl aan de slag te gaan. Bovendien heeft diezelfde gezonde leefstijl ook effect op heel veel andere ernstige aandoeningen.

Maastrichtse wetenschappers ontdekten dat drie leefstijladviezen centraal staan:
- Blijf nieuwsgierig (heb een doel: een hobby, iets leren, een eigen tuintje)
- Eet gezond (veel groente en fruit, olijfolie, rook niet)
- Beweeg regelmatig (ga wandelen of zwemmen, blijf bezig).

Voor meer informatie over de campagne kunt u kijken op de website of terecht bij Lisa Koedijk.