Uitnodiging Adembenemend 2 en 3 juni 2022

Tags: Hardenberg, Zwolle, Flevoland
28-04-2022

CAHAG organiseert het tweedaagse congres Adembenemend voor de huisarts en praktijkondersteuner.

Met veel plezier kondigen wij aan dat CAHAG op donderdag 2 en vrijdag 3 juni 2022 voor de 16e keer het tweedaagse congres Adembenemend voor de huisarts met zijn/haar praktijkondersteuner of praktijkverpleegkundige organiseert. Deze editie wordt u verwelkomt in De Heerlickheijd te Ermelo.

Een duocursus want samen werken is ook samen leren. Aandachtspunten zijn het maken van goede werkafspraken met elkaar en buiten de praktijk met een zorggroep en andere samenwerkingspartners. Alles met het doel om de kwaliteit van de zorg voor mensen met astma/COPD te verhogen.

De tweedaagse cursus biedt u adembenemend veel praktische en verdiepende informatie en vaardigheden, gericht op implementatie van uw COPD en/of astma zorg. U kunt kiezen uit maar liefst 22 verschillende workshops! Ook dit jaar weer met een boeiende mix aan nieuwe en vernieuwde onderwerpen die u herkent uit de spreekkamer, bijvoorbeeld:
•  Nieuwe NHG-Standaard astma
•  Fijnstof en de invloed op de luchtwegen
•  Post-covid netwerken in de regio en de rol van de POH
•  Digitaal begeleiden van astma- en COPD patiënten
•  Nieuwe NHG-Standaard COPD

U kunt hier de uitgebreide workshopbeschrijving downloaden.
De nascholing start op donderdag 2 juni 2022 om 09.30 uur (ontvangst en inschrijving vanaf 09.00 uur) en eindigt op vrijdag 3 juni 2022 om 15.30 uur. U kunt zich alleen als koppel huisarts - POH/PVK inschrijven. Verspreid over twee dagen neemt u als koppel deel aan zes workshops, waarvan de masterclass 'van good practice naar best practice', verplicht is. Deze workshop is ook verplicht als u al eerder Adembenemend heeft gevolgd. Daarnaast bieden wij u nog twee varia én een plenair programma aan. Tenslotte geeft De Heerlickheijd ons de mogelijkheid om sportief bezig te zijn tijdens een beweegprogramma.

Inschrijving
Accreditatie is aangevraagd voor 10 uur bij ABC1, NVvPO en de V&VN. U kunt zich inschrijven via het aanmeldformulier. Op dit aanmeldformulier geeft u uw voorkeur voor de workshops aan. Inschrijving en indeling geschiedt op volgorde van binnenkomst met een maximum van 10 duo's per workshop. Workshops gaan alleen door bij voldoende belangstelling

Organisatie en docenten
De cursus wordt georganiseerd door de kaderhuisartsen astma/COPD (in opleiding). De kaderopleiding Astma/COPD is door het NHG geïnitieerd om huisartsenexperts op te leiden op het gebied van astma/COPD. De cursus is opgezet in samenwerking met de CAHAG (COPD & Astma Huisartsen Advies Groep) van het NHG (Nederlandse Huisartsen Genootschap).

Locatie
Heerlickheijd in Ermelo

Kosten voor deelname
De kosten voor deelname aan het tweedaagse programma bedragen €595,- per persoon, (€1190,- per duo). Dit is inclusief een overnachting in een eenpersoons kamer van 2 op 3 juni 2022, 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner en een sportprogramma. Een niet genoten hotelovernachting en/of diner wordt niet in mindering gebracht op het cursusgeld. Het maximum aantal deelnemers is 100 personen (50 koppels). De cursus is toegankelijk voor huisartsen en praktijkondersteuners/praktijkverpleegkundigen.


Voor meer informatie
Voor meer informatie verwijzen we naar onze promofilm van Adembenemend 2020. U kunt ook mailen naar onderwijs@secretariaatcahag.nl