Uitkomsten Impactanalyse huisartsenzorg Flevoland en KopNOP

Tags: Flevoland
03-12-2020

Met enthousiasme presenteren we de Impactanalyse huisartsenzorg voor Flevoland en KopNOP*. De statistieken uit verschillende onderzoeken zijn aangevuld met input uit interviews met alle huisartsen in het Medrie-gebied. 

Het geeft een interessant kijkje in de dagelijkse realiteit van de huisartsen. Hoe ervaren zij hun werk? Wat zijn volgens hen de meest urgente problemen en hoe zien zij de oplossingen? Huisartsen hebben een grote behoefte om zelf hun praktijk, het eigen bedrijf, vorm te geven. Het is de wens tot behoud van zelfstandigheid en authenticiteit, inherent aan het beroep van huisarts. Het is geen homogene groep en daar moet ook niet naar worden gestreefd. Werkplezier moet behouden blijven in tijden van huisartsenschaarste. Vanuit de ideeën, die in de interviews genoemd werden is een voorzet gemaakt hoe huisartsenzorg in het Medrie-gebied eruit kan zien 

 

De conclusie van deze analyse zal niet nieuw zijn: de te verwachten hoeveelheid werk voor de huisartsen is en blijft groot. De zorgvraag kan toenemen tot 60% en dat vraagt om actie binnen het zorgnetwerk en samenwerking met de ketenpartners. Huisartsen zijn zich bewust van situatie, hebben ideeën en zijn bereid samen de schouders eronder te zetten. Als Medrie gaan we daar verder mee aan de slag.  

Wilt u de Impactanalyse Huisartsenzorg ontvangen? Stuur dan een mail naar flevoland@medrie.nl.

Lees hier alvast de compacte factsheet van subregio Dronten

Lees hier alvast de compacte factsheet van subregio Lelystad

Lees hier alvast de compacte factsheet van subregio KopNOP

Lees hier alvast de compacte factsheet van subregio Urk

* samentrekking van Kop van Overijssel en Noordoostpolder