Scholingen voorjaar 2022

Tags: Zwolle, Hardenberg, Flevoland
22-11-2021

Er staan al enkele scholingen in de maanden januari/febuari/maart  online. Kijk gauw naar het aanbod!

13 januari 2022: Menopauze - Scholingsportal - Medrie


De menopauze is een fase in het leven van de vrouw waarin er fysiologische maar ook sociaal en emotioneel veel kan veranderen. Hoe kunnen we de vrouw in deze fase het beste begeleiden, wat zijn fabels rond dit onderwerp en wat de feiten? Welke klachten zijn typische overgang gerelateerd.  Welke klachten spelen hierbij ook een rol? Hoe zouden we de klachten in de huisartsenpraktijk kunnen behandelen. Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende behandelingen? Deze avonden belichten we de nieuwste inzichten over deze levensfase van de vrouw.

 

25 januari 2022 : Winterkwalen - Scholingsportal - Medrie

Met jullie inbrengen en in overleg met de docent hebben we een afwisselend programma  kunnen samenstellen met de meest voorkomende aandoeningen in de winter.
Onderwerpen

  • Luchtweginfecties (incl. corona, sinusitis en loopneus)
  • Exacerbaties astma/COPD
  • Wintertenen
  • Kloven
  • Moeheid
  • Vitamine B12

 

10 februari 2022: Basisvaardigheden werkbegeleider - blended learning - Scholingsportal - Medrie


Om in de toekomst voldoende collega’s in de huisartsenpraktijk te hebben is het belangrijk dat er nieuwe doktersassistenten worden opgeleid.. Wat komt er allemaal op je af wanneer je praktijkopleider bent. Om goed voorbereid te zijn op deze en andere vragen biedt Medrie de Basistraining Werkbegeleiding aan.

 

NIEUW

17 maart 2022: Het Oog - Scholingsportal - Medrie

Wat doet u met een baby met pusoogjes? Waar denkt u aan bij een patiënt met veel pijn aan zijn oog of een verminderd gezichtsvermogen? Wat vraagt u? Aan welk toestandsbeeld denkt u. Wel of geen consult en met welke urgentie? Hoe wordt een vuiltje uit het oog verwijderd en moet het oog vervolgens worden afgeplakt. Aan de hand van verschillende oogheelkundige onderwerpen zal er in deze scholing een verdieping van de oogheelkunde in de huisartsenpraktijk worden gegeven.