Risicocategorie herziene CVRM standaard

Tags: Zwolle, Flevoland, Hardenberg
06-07-2020

Na het verschijnen van de herziene standaard CVRM is het document in – en exclusiecriteria ook aangepast. 

Wat betreft de implementatie van de herziene CVRM-standaard die in mei 2019 is verschenen, is het streven dat de omzetting van primair/secundair naar risicocategorie per 31 december 2020 voor alle patiënten is uitgevoerd. Alleen op die manier krijgen we inzichtelijk wat de gevolgen zijn van de nieuwe standaard voor de aantallen geïncludeerde patiënten. We willen u dan ook uitdrukkelijk vragen om, indien een patiënt volgens de nieuwe standaard ‘groen’ wordt, deze (nog) niet te excluderen. Alleen al vanwege de uitbetaling in 2020 en aantoonbaarheid richting de accountant, en zeker als input voor de onderhandelingen met Zilveren Kruis. 

In het najaar wordt er met Zilveren Kruis verder onderhandeld over de tarieven voor VRM-patiënten per 2021, op basis van deze omzetting. Houd er rekening mee dat op grond van de nieuwe in- en exclusiecriteria voor de ‘groene groep’ geen ketenvergoeding meer mag worden uitbetaald per 2021.

Wanneer er vragen zijn, kunt u contact opnemen via het regiosecretariaat (zwolle@medrie.nl, hardenberg@medrie.nl of flevoland@medrie.nl).