Regio Zwolle: patiënten in beeld via Analytics

Tags: Zwolle
02-10-2022

Het laatste kwartaal van 2022 nadert. Een mooi moment om te checken of alle patiënten (nog) in beeld zijn. Belangrijk voor de benchmark en voor de declaratie.

Voor de declaratie van ketenzorg geldt dat alleen voor patiënten die daadwerkelijk (minimaal 1 keer per kalenderjaar) zorg ontvangen, geregistreerd in het KIS, mag worden gedeclareerd (en aan de praktijk wordt uitbetaald). U kunt via Analytics nakijken op welke datum het laatste contact is geweest.

De gegevens in Analytics worden per de eerste van de maand ververst. Deze week ziet u dus de praktijkgegevens per 1 oktober 2022. 
De preset DM/COPD/VRM: Laatste contact niet dit kalenderjaar is handig om te checken welke patiënten u dit jaar nog niet heeft gezien.
Ook patiënten die nog op ‘ketenzorg onbekend’ staan zijn in dit overzicht meegenomen.
Met de preset Dm/COPD/ VRM: deelname ketenzorg niet bekend  krijgt u eenvoudig een overzicht van deze groep.

Van elke patiënt dient bekend te zijn of er sprake is van ketenzorg of niet. Het is dus handig om de groep ‘onbekend’ te checken en een keuze te maken voor JA of NEE. 
Via het betreffende dashboard in het panel “Focus presets” kunt u beide overzichten eenvoudig krijgen:

 

Dashboard

Voor de jaarlijkse landelijke benchmark worden alleen gegevens (indicatoren) meegenomen van patiënten die >1 jaar in de keten zijn opgenomen.

Via de dasboards DM en COPD in Analytics kunt u op de Ineen panels op elk moment uw praktijkgegevens ten aanzien van de benchmark inzien, van de afgelopen jaren, ten opzichte van het regiogemiddelde. 
Deze panels nemen alleen de patiënten mee die langer dan één jaar in zorg zijn. Voor het VRM-dashboard zijn deze specifieke Ineen panels niet beschikbaar.
Op de Year to date (YTD) panels ziet u van al uw ketenpatiënten in uw praktijk in hoeverre deze controles zijn verricht.

Handig: wanneer u met de muis over dit vak gaat, verschijnt rechtsboven een oogje, als u daarop klikt (data bekijken), komt u direct in een preset waar u díe patiënten vindt waarbij bijvoorbeeld nog geen fundusonderzoek of voetcontrole is verricht dit kalenderjaar.