Regio Flevoland: patiënten in beeld via analytics: De beste zorg voor alle patiënten

Tags: Flevoland, Hardenberg
27-09-2022

Het laatste kwartaal van 2022 nadert. Een mooi moment om te checken of alle patienten (nog) in beeld zijn. Belangrijk voor de benchmark en voor de declaratie. Voor de jaarlijkse landelijke benchmark worden alleen de gegevens (indicatoren) meegenomen van patiënten die >1 jaar in de keten zijn opgenomen. Voor de declaratie van ketenzorg geldt dat alleen over die patiënten die daadwerkelijk (minimaal 1 keer per kalenderjaar) zorg ontvangen, geregistreerd in het KIS, mag worden gedeclareerd (en aan de praktijk worden uitbetaald) bij Zilveren Kruis.  Meer hierover leest u in de ‘Toelichting de beste zorg voor alle patienten’ 

De gegevens in Analytics worden per de eerste van de maand ververst. Volgende week ziet u dus de praktijkgegevens per 1 oktober 2022.

Presets

Via de verschillende presets (zie ook de toelichting) kunt u checken of alle patienten in beeld zijn. Zoals u in een ander bericht kunt lezen is de lay out van analytics recent gewijzigd. U vindt de presets door hierop te klikken:

Via de preset DM/COPD/VRM: Laatste contact niet dit kalenderjaar kunt u checken welke patienten u dit jaar nog niet heeft gezien. Via het betreffende dashboard kunt u deze focuspreset snel aanklikken. Ook vindt u hier de preset DM/COPD/ VRM: deelname ketenzorg niet bekend. Van elke patent dient bekend te zijn of er sprake is van ketenzorg of niet, aan te geven via Deelname ketenzorg Ja (DKJ) of Deelname ketenzorg Nee (DKN).

Dasboard

Via de dasboards DM en COPD in Analytics kunt u op de Ineen panels op elk moment uw praktijkgegevens ten aanzien van de benchmark inzien, van de afgelopen jaren, ten opzichte van het regiogemiddelde. Voor het VRM  dashboard zijn deze Ineen panels niet beschikbaar

Op de Year to date (YTD) panels, zoals MRC of CCQ YTD (%), Rookstatus YTD (%), LDL YTD (%) of Voetcontrole YTD (%) etc. ziet u van al uw ketenpatienten die >1 jaar in zorg zijn, in uw praktijk in hoeverre deze controles in 2022 zijn verricht. Handig: wanneer u met de muis over dit vak gaat, verschijnt rechtsboven een oogje, als u daarop klikt (data bekijken), komt u direct in een preset waar u díe patienten vindt waarbij bijvoorbeeld nog fundusonderzoek of voetcontrole is verricht dit kalenderjaar.

Let op: Deze panels op het dasboard nemen alleen de patienten mee die langer dan één jaar in zorg zijn. Een recent geïncludeerde patiënt waarbij bijvoorbeeld nog geen fundusonderzoek is verricht zal niet in deze preset verschijnen.