OZO verbindzorg werkt!

Tags: Flevoland
19-01-2021

In 2019 is er door De Zorgtafel voor gekozen om met OZOverbindzorg als centraal communicatiemiddel in de gehele provincie Flevoland te gaan werken.

Zowel in Dronten, Lelystad, Urk, Noordoostpolder (als ook in Almere en Zeewolde) wordt OZOverbindzorg volop gebruikt. Afgelopen jaar is er groen licht gegeven voor medefinanciering door de Gemeente Dronten, de Gemeente Lelystad en de Gemeente Noordoostpolder. Dit maakt dat OZOverbindzorg beschikbaar is voor alle inwoners in deze gemeenten, dus bijvoorbeeld ook voor doelgroepen zoals GGZ, leefstijlprojecten, kwetsbare kinderen etc. Dit is erg goed nieuws! Het streven is dat in 2021 OZOverbindzorg ook voor alle inwoners van Urk beschikbaar komt.

Inmiddels werken er nu ruim 1400 professionals verdeeld over 126 organisaties in de verschillende gemeenten over de gehele provincie met OZOverbindzorg. Door deze organisaties wordt rondom en met ruim 700 cliƫnten gecommuniceerd via OZOverbindzorg. Reeds 40 huisartsen aangesloten bij Medrie regio Flevoland doen mee. Het initiatief om te starten met OZOverbindzorg ligt bij de huisartsenpraktijk. Dit heeft te maken met de manier van financieren; deels vanuit Zilveren Kruis en deels vanuit de gemeenten. Gebruik maken van het platform is echter kosteloos voor gebruikers zoals inwoners en professionals.

Ook starten en dit platform beschikbaar maken voor inwoners en mantelzorgers of meer informatie nodig? Neem dan contact op met Albertien Clerx via a.clerx@medrie.nl of met Karin Brinkhof karinbrinkhof@ozoverbindzorg.nl.