Oproep Universiteit Utrecht: onderzoek ketenzorg valpreventie

Tags: Flevoland, Zwolle
06-05-2021

Huisartsen en praktijkondersteuners gezocht voor eenmalige deelname online focusgroep!

Universiteit Utrecht is een onderzoek gestart naar hoe de apotheek een grotere rol kan spelen in valpreventie in het kader van multidisciplinaire samenwerking. Zij zijn op zoek naar praktijkondersteuners of huisartsen die aan dit onderzoek willen meewerken.

In een voorgaand onderzoek heeft de universiteit de perspectieven van apothekers onderzocht rondom verlening van valpreventiezorg. Apothekers gaven aan dat zij vaak barrières ondervonden met betrekking tot multidisciplinaire samenwerking. Zij werken vooralsnog vrijwel alleen met huisartsen samen, en nog zeer beperkt met bv. fysiotherapeuten of wijkverpleging, en ervaren barrières bij het maken van goede afspraken ten aanzien van de samenwerking om vallen te voorkomen.

In het vervolgonderzoek willen zij inzicht krijgen in de multidisciplinaire samenwerking rondom valpreventie en de rol van de apotheker hierin.  

Valongevallen zijn een van de belangrijkste oorzaken van letsel bij ouderen. Gerichte valpreventie is essentieel. Hiervoor is samenwerking tussen zorgverleners in de eerste lijn van groot belang.

De onderzoekers willen inzicht krijgen in de multidisciplinaire samenwerking rondom valpreventie en de rol van de apotheker hierin. Zij zoeken huisartsen en praktijkondersteuners die eenmalig deel willen nemen aan een online focusgroep. Tijdens dit gesprek bespreken we goede voorbeelden van samenwerking rondom valpreventie, en wat samenwerking lastig maakt…

Tijdens een online bijeenkomst van maximaal 1,5 uur met 6-8 andere zorgverleners krijgt u de kans om uw meningen, ervaringen, ideeën en opmerkingen te delen met de rest van de groep. U zult geplaatst worden in een groep met zorgverleners van uw eigen discipline.

Na afloop ontvangt u een cadeaubon van €50,=.

Bent u huisarts of praktijkondersteuner, neem dan deel aan ons onderzoek! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Marle Gemmeke (apotheker-onderzoeker): m.gemmeke@uu.nl