De diëtist: juist nu!

Tags: Flevoland
24-11-2020

Juist in deze tijd waar velen extra met hun gezondheid bezig zijn kan de diëtist een stimulerende rol spelen en patienten motiveren aan de slag te gaan met leefstijl.

De nieuwe voedingsrichtlijn van de NDF geeft handvatten waardoor de diëtist in staat is een persoonsgericht advies te maken voor de patiënt; fysiek en digitaal. Gemiddeld blijkt dat in de regio Flevoland 35% van de nieuw gediagnosticeerde patienten door de diëtist wordt gezien en 4% van de VRM patienten. Wil je weten hoe dit voor jouw praktijk is? Raadpleeg dan de presets: ‘DM: % voedingsadvies gegeven bij nieuw gediagnosticeerde patienten’ en ´ DM: patienten zonder voedingsadvies en diagnose <1 jaar’. En ‘VRM: % patienten met voedingsadvies en <1 jaar in de keten’ en ‘VRM: patienten zonder voedingsadvies en duur behandeling <1 jaar’. En ‘COPD: % voedingsadvies gegeven bij nieuw gediagnosticeerde patienten´ en ‘COPD: patienten zonder voedingsadvies en diagnose <1 jaar’

Wanneer niet duidelijk is wat de diëtist en de POH (elkaar) te bieden hebben, ga in gesprek en stem af over adviezen t.a.v. een KH-beperkt dieet, intermitterend vasten, LDL-verlaging etc.