COPD: hercertificeren CASPIR

Tags: Flevoland, Hardenberg
24-11-2020

Op dit moment wordt door de CAHAG afgeraden om longfuncties uit te voeren in de huisartsenpraktijk.

Zie hiervoor het bericht op de website van de CAHAG: https://www.cahag.nl/nieuws/het-wordt-weer-afgeraden-om-longfuncties-uit-te-voeren-de-huisartspraktijk

De CAHAG heeft alle zorgverleners die zich in 2020 moeten hercertificeren uitstel gegeven tot eind 2021.
Er is door de onderwijscommissie van de CAHAG nog geen besluit genomen over de hercertificaten die in 2021 verlengd moeten worden. Vooralsnog hopen wij dat medio 2021 de CASPIR weer opgepakt kan worden, zodat het voor wie dit betreft, toch weer voldaan kan worden aan hercertificering van het CASPIR certificaat.
Op website van de CAHAG komen regelmatig nieuwe updates betreffende de scholingen. Als er meer uitsluitsel is over de certificering 2021, dan wordt dit op de website vermeld.

Vanuit het administratiesysteem van Medrie zijn de afgelopen periode nog automatische mails gestuurd om u te herinneren aan uw herregistratie, dit leverde verwarring op, daarom is deze herinnering nu uit gezet.

Om uw kennis up to date te houden kunt u bijvoorbeeld de Caspir online volgen. Volgend jaar wordt de Opfrismodule (Module 6) online als webinar georganiseerd, indien nodig met ‘oude’ longfuncties om te bespreken.