Medrie-magazine zomer 2024

Tags: Zwolle, Flevoland, Hardenberg
18-06-2024

Zoals u van ons gewend bent, biedt ook de zomereditie van Contxt u een exclusief kijkje achter de schermen hoe Medrie werkt vóór en samen met huisartsen.

We lichten er alvast een paar boeiende onderwerpen uit:

  • Samen met huisartsen boeken we aanzienlijke vooruitgang in de doorontwikkeling van de chronische zorg. Een aantal zorgprofessionals deelt hun ervaringen met Oplossingsgericht werken, een essentieel onderdeel van dit traject. Ze geven ook intervisie aan collega's die net met deze methodiek zijn begonnen. Hoe is hun gespreksvoering veranderd en wat zijn de voordelen hiervan? U leest het in deze editie.

  • Huisarts Ruth Veenvliet uit Lelystad kwam met het idee om een handig overzicht te maken van initiatieven om de huisartsenpraktijk in te richten. "In het land zag ik steeds meer digitaal georiënteerde praktijken ontstaan, die zich direct richten op jongere patiënten. Deze groep waardeert het enorm: even chatten met de dokter of een e-consult zonder naar de praktijk te hoeven komen." Ze vertelt hoe dit idee verder vorm heeft gekregen.

  • Positieve Gezondheid is inmiddels niet meer weg te denken bij huisartsenpraktijk AA-landen in Zwolle. "Ons hele team heeft de Medrie-training gevolgd," vertelt Francisca Lokin (praktijkhouder). "Daarna zijn we klein begonnen: we wilden eerst zien hoe dit bij onze patiënten zou landen. We hebben een paar patiënten uitgenodigd om samen te praten over (positieve) gezondheid, welke stappen ze zelf willen zetten, en wat ze daarbij nodig hebben."

Dit en nog veel meer leest u in de zomereditie van Contxt!