Landelijke publiekscampagne huisartsenspoedposten van start

Tags: Zwolle, Flevoland, Hardenberg
18-06-2024

“Stel jezelf voordat je contact opneemt met de huisartsenspoedpost altijd de vraag: kan mijn medische klacht wachten tot mijn eigen huisartsenpraktijk open is? Twijfel je? Check dan online.”
Dat is de centrale boodschap van de publiekscampagne die de huisartsenspoedposten en branchevereniging InEen deze zomer voeren. Als Medrie doen we uiteraard ook aan deze campagne mee.

Aanleiding
Uit onderzoek van Ipsos in opdracht van InEen kwam naar voren dat het wijzigen van de naam huisartsenpost in huisartsenspoedpost zorgt voor een duidelijker ‘spoedimago’.  
Daarom hebben de huisartsenspoedposten verenigd in InEen in 2023 besloten de naam te wijzigen. Het landelijke logo voor huisartsenspoedposten is hierop aangepast. De publiekscampagne brengt het spoedeisende karakter en de naamswijziging van de huisartsenspoedposten onder de aandacht.

2 campagnes

  • Van 17 juni t/m 17 juli 2024 loopt er een socialmediacampagne gericht op ouders met jonge kinderen.
  • In september 2024 is er een socialmediacampagne gericht op amateursporters.

De landelijke berichten leiden de bezoekers naar de campagnesite huisartsenspoedposten.nl. Daar wordt uitgelegd waar de huisartsenspoedpost voor is en hoe deze werkt. Daarbij worden bezoekers gestimuleerd om bij twijfel eerst op de site van de huisartsenspoedpost in de buurt, moetiknaardedokter.nl of thuisarts.nl te checken of direct contact met een huisarts nodig is. Of dat het kan wachten tot de eigen huisartsenpraktijk weer geopend is.