Gezondheidscentrum Emmeloord verder als Het Vlie

Tags: Flevoland
21-01-2022

Ruim twee jaar zijn betrokken zorgpartijen, waaronder de huisartsen in Emmeloord en Medrie, in samenwerking met de gemeenten Noordoospolder en Urk, onderweg om een gezondheidscentrum te realiseren. Vanuit dit gezondheidscentrum wordt een compleet en op elkaar aansluitend aanbod van zorg en behandeling geboden aan alle inwoners van Noordoostpolder en Urk. Er zijn al heel veel stappen gezet, en nu is ook bekend hoe het centrum gaat heten.

 

Begin 2021 werd besloten dat het te realiseren gezondheidscentrum in Emmeloord een eigen naam nodig had. Een naam die past bij de visie van de zorgpartners, de belofte die zij doen en bij de mensen die wonen en leven in onze mooie regio. En dat is gelukt!

‘Mensgericht’, ‘Gezondheid’ en ‘Van hier’
Belangrijke kernwaarden die naar voren kwamen tijdens het proces van naamontwikkeling zijn: ‘mensgericht’, ‘gezondheid’ en ‘van hier’ De gehele mens in diens specifieke leefsituatie staat centraal en dat vraagt om een mensgerichte visie. Daarbij staat gezondheid voorop en inzetten op preventie zien de partners als belangrijk gegeven. ‘Van hier’ voelt vertrouwd. In de Noordoostpolder en op Urk kennen de mensen elkaar, kijkt men naar elkaar om. Dat deden we vroeger, dat doen we nu. Nuchter, hardwerkend, samen sociaal. Dit maakt dat de partners erop gebrand zijn iedereen in dit mooie gebied te bedienen. Persoonlijk & dichtbij waar dit het beste voor de zorgvrager past.

Betekenis
Het Vlie had vroeger een belangrijke functie, het was de verbinding en de goed begaanbare route van het Flevomeer naar de Noordzee. Het is waarschijnlijk dat de woorden Flevo en Vlie hetzelfde betekenen. Dat maakt dat Het Vlie historisch gezien een sterke link naar de regio en de huidige provincie Flevoland heeft. De goed begaanbare route staat synoniem voor hetgeen het centrum de inwoners te bieden heeft, een goed begaanbare route naar gezondheid. De verbinding waar Het Vlie voor staat is een mooie verwijzing naar de verbinding tussen de verschillende zorgorganisaties.

Website
Wilt u meer weten over Het Vlie, de betrokken zorgpartners, lezen over onze visie op gezondheidszorg voor de regio of op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bezoek dan www.hetvlie.nl of zoek Het Vlie op Facebook en LinkedIn!

Bijgaand de link naar de animatie van Het Vlie: https://youtu.be/1n2Yi6IxlWM

Bijschrift: Het verhaal van Het Vlie is gevat in één krachtig beeldmerk.