Huisarts Hardenberg officieel geopend

Tags: Hardenberg
27-10-2022

Op 26 oktober 2022 was de feestelijke officiële opening van Huisarts Hardenberg. Die werd verricht door burgemeester Maarten Offinga van de gemeente Hardenberg, samen met Philip van Klaveren, voorzitter raad van bestuur Medrie.

In zijn openingswoord spreekt Philip van Klaveren uit erg trots te zijn op deze nieuwe huisartsenpraktijk: “Het succes van de opstart van deze praktijk zit vooral in de goede samenwerking. Huisartsen in Hardenberg, de gemeente Hardenberg, Zilveren Kruis, Flexdokters en Medrie hebben allen positief en doortastend meegewerkt, daarbij ondersteund door de raad van commissarissen en aandeelhouders van Medrie. Hierdoor gaat Medrie het risico van deze nieuwe praktijk met vertrouwen aan. Mogelijk kan dit model vaker toegepast worden.”

De burgemeester spreekt zijn respect uit voor het gedurfde initiatief en het lef van Medrie om deze praktijk op te starten. Ook heeft hij veel waardering voor de zes waarnemende huisartsen die de schouders onder deze nieuwe praktijk willen zetten. Op dit moment heeft de praktijk zo’n vijfhonderd patiënten en dit aantal neemt nog dagelijks toe. 

Verder geeft burgemeester Offinga (l) aan dat de gemeenteraad het buitengewoon interessant vindt dat deze praktijk innovatief is en gebruik maakt van digitale mogelijkheden. Bijzonder is ook dat patiënten rechtstreeks contact hebben met de huisarts zonder tussenkomst van een assistent. “Ik voel me dan ook trots dat ik deze innovatieve huisartsenpraktijk officieel mag openen.”

Een welverdiend applaus is er voor Medrie-collega's Nancy van Doorn (projectondersteuner, l) en Liedijan Gritter (projectleider, r) die zich met hart en ziel inzetten om dit project tot een succes te maken.